Kannatusyhdistys

Iisalmen kuvataidekoulu on Iisalmen kansalaisopiston ja Kuvataidekoulun kannatusyhdistyksen ylläpitämä koulu, joka on toiminut vuodesta 1986 lähtien. Kansalaisopisto vastaa työnantajan tehtävistä. Kuvataidekoulun kannatusyhdistys vastaa opetussuunnitelmasta ja opetuksen sisällöstä sekä huolehtii opetuksessa käytettävistä materiaaleista, kalusteista ja laitteista.

Kannatusyhdistyksen hallituksen jäsenistö (2-6 hlö) koostuu oppilaiden huoltajista, vapaaehtoisista kuvataidekoulun hyväksi työskentelevistä henkilöistä sekä yhdestä tai useammasta kuvataidekoulun opettajasta. Kaikki halukkaat huoltajat tai kuvataiteesta innostuneet henkilöt ovat tervetulleita osallistumaan kannatusyhdistyksen toimintaan.

Kannatusyhdistys pyrkii löytämään yhteistyömuotoja muiden eri kuvataiteen toimijoiden kanssa. Yhdistys on Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liiton informaatiojäsen.

Yhteistyö Iisalmen Seudun Kuvataideseura ry:n kanssa starttasi vuoden 2013 alussa. Kuvataideseura myöntää vuosittain stipendin kuvataidekoulun oppilaalle. Seuraan liittyviltä 15-18 vuotiailta ei peritä jäsenmaksua. Tämä on hieno mahdollisuus tutustua alueen muihin taiteilijoihin sekä kuvataideseuran toimintaan. Seura järjestää jäsenilleen koulutuksia ja jäsenet voivat tarjota töitään yhteisnäyttelyihin.

Kannatusyhdistys tekee myös vierailuja. Vuonna 2013 tutustuimme Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastuun Lapinlahdella. Mervi Eskelinen esitteli koulun toimintaa sekä koulun yhteistyöverkostoa. Timo Tolonen liittyi vierailun aikana valtakunnalliseen Kulttuurikuriiri -verkostoon.

Savon Sanomat 1.2.2015: Taustavoimat-sarja esittelee savolaisia kulttuuriyhdistyksiä.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kulttuuri/yhdistyksessa-on-ripaus-vanhan-ajan-yhteisollisyytta/1977986

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kulttuuri/13-vuotias-emilia-ollikainen-perusti-nuorille-valokuvauskerhon/1977976

Kauppaneuvos A.E Aminoffin kulttuurin tunnustuspalkinnot myönnettiin vuonna 2015 Timo Toloselle ja Riikka-Liisa Kajanukselle. Tunnustus on jaettu vuodesta 1989 lähtien iisalmelaiselle kulttuurivaikuttajalle pyyteettömästä uurastuksesta kulttuurin ja liikuntakulttuurin saroilla.

http://www.iisalmensanomat.fi/news/kuvataiteen-harrastajat-olisi-hyv-saada-yhteisen-katon-alle/


Vuonna 2024 kannatusyhdistyksessä toimivat

Riikka-Liisa Kajanus pj
Johanna Kallio varapj
Petri Korhonen sihteeri
Petteri Tikkanen
Maaria Tikkanen, varajäsen

kunniapuheenjohtaja arkkitehtiylioppilas Reijo Myllynen (1959–2018)

Liity kannatusyhdistyksen jäseneksi

jäsenmaksu 8€ tai yhteisöjäsenmaksu 35€

tilinumero: FI19 5157 8520 0187 17
maksun saaja: Iisalmen kuvataidekoulun kannatusyhdistys
viite: jäsenmaksun maksajan nimi

Lisätietoa kannatusyhdistyksen toiminnasta voi kysyä sähköpostitse osoitteesta kuvataidekoulu(at)iisalmi.fi.