Lavasteryhmä starttaa 18.1. klo 17.30

Tule mukaan Kuviskoulun ja Williwision yhteiseen lavasteryhmään torstaisin klo 17.30–19 Kuviskoululla. Ryhmä starttaa 18.1.2018!

 

Sinä innokas käsillä näprääjä tule mukaan Williwision ja Iisalmen kuvataidekoulun lavasteryhmään. Ryhmä rakentaa lavasteita ja rekvisiittaa Robin Hood näytelmään. Ryhmä kokoontuu to klo 17.30-19.00 Kulttuurikeskuksen kuvaamataidon luokassa.

Ryhmä ikärajaton ja ILMAINEN.

Itä-Suomen aluehallintovirasto tuella.

Lisätietoja ryhmästä: Jupu Kallio 040 533 1730, kuvataidekoulu@iisalmi.fi

Pura ja kokoa -kerho

Pura ja kokoa kerho 1 perjantaina 26.1.2018 kello 13–15 Edvin Laineen koulun työpajalla (Savonkatu 8). Kerhoa ohjaa luokanopettaja Heikki Lukkari. Opettaja päästää oppilaat luokkaan koulun sisäpihalta. Tämä kerho on tarkoitettu 8–12 vuotiaille. Ryhmä täynnä (max oppilasmäärä 14).

Pura ja kokoa kerho 2  aloittaa torstaina 1.2.2018 Ylä-Savon ammattiopistolla (Asevelikatu 4) kello 16.30–18.30. Kerhoa ohjaa elektroniikan parissa uransa tehnyt opettaja Reijo Ronkainen. Kerhossa edetään komponenttien kautta robotiikkaan ja ohjelmointiin ryhmän ymmärryksen ja kiinnostuksen myötä. Tämä kerho on tarkoitettu 10-15 vuotiaille. Ryhmä täynnä (max 10). Yhteistyössä: Genelec Oy.

Voit ilmoittautua jonotus-kiinnostuslistalle. 🙂

Kerhossa tutustutaan elektroniikan, tietokoneiden, radioiden, kellojen, kaiuttimien ja muiden kerholaisia kiinnostavien laitteiden toimintaan. Millaisia komponentteja laitteiden sisältä löytyy? Miten komponetteja juotetaan ja takaisin juotetaan? Millaisia ratkaisuja suunnitteluinsinöörit ovat tehneet? Miten rakentaa pelikone? Miten käyttää teknisiä apuvälineitä kuten mm. laserleikkuria ja 3D printteriä?

Kerhot ovat kevään ajan maksuttomia aluehallintoviraston tuella. Tarkoituksena on jatkaa kerhotoimintaa syksyllä 2018.

Ilmoittautuminen osoitteeseen: kuvataidekoulu@iisalmi.fi (kerholaisen nimi, ikä, huoltajan yhteystiedot)

Syyskokouksen päätökset

Toimintasuunnitelma ja talousarvio kaudelle 2018 hyväksyttiin ehdotelman mukaisesti. Hallitus jatkaa samalla kokoonpanolla. Jäsenmaksut pysyvät ennallaan (8/35€).

Kannatusyhdistys hankkii grafiikanluokkaan uuden kuivatustelineen oppilastöitä varten. Luokan valaistusta parannetaan myös syksyn aikana.

 

 

 

Kannatusyhdistyksen syyskokous

Iisalmen kuvataidekoulun kannatusyhdistyksen syyskokous järjestetään 23.10.2017 klo 19.00 Kulttuurikeskuksella. Ilmoittaudu mukaan: kuvataidekoulu@iisalmi.fi

Syyskokouksen päätösasiat

toimintasuunnitelma vuodelle 2018
jäsenmaksun suuruus
talousarvio vuodelle 2018
puheenjohtajan vaali
hallituksen muiden jäsenten vaali
jäsenaloitteet

 

Mielen kuntosali Iisalmen Sanomat 16.8.2017

Iisalmen Sanomissa 16.8.2017 julkaistu Sari Hakalan mielipidekirjoitus kokonaisuudessaan.

MIELEN KUNTOSALI

Iisalmen Sanomissa sunnuntaina 6.8.2017 julkaistu artikkeli lasten (urheilu)harrastuksista ja niiden kalleudesta, keskittyi näyttävän yksipuolisesti urheiluun.

Liikkuvalle lapselle tavoitteellinen ja kilpailuhenkinen joukkueurheilu on varmasti sopiva väylä kuluttaa energiansa terveellisellä tavalla ja opettaa elämässä muutoinkin tarpeellisia taitoja, kuten pitkäjänteisyyttä tai ryhmätyöskentelytaitoja. Voitontavoittelu, sinnikäs harjoitteleminen ja liikunnan ilo kasvattavat lapsia, joilla on terve itsetunto ja usko omiin kykyihinsä. Se, onko vanhemman välttämätöntä tai edes mahdollista maksaa näistä ominaisuuksista ja tarvittavista varusteista tuhansia euroja vuodessa, on varmasti kysymys, johon jokainen vastaa tahollaan. Myös valtio pyrkii ohjaamaan tukirahansa enenevässä määrin terveysliikuntaan, joka mahdollisimman laajasti kattaa eri ikäluokkien tarpeita. Urheiluseurat ohjaavat rahoitustaan paljolti kilpaurheiluun, joka perustuu muuhun kuin liikunnan ilon ja terveysvaikutusten lisääntymiseen kansalaisten keskuudessa.

Vaikka urheiluhullu suomalainen ei äkkiseltään uskoisikaan, on yksioikoisen kilpaurheilun rinnalle tai tilalle olemassa muitakin harrastuksia. Urheilun saaman huomion rinnalla niiden on vaikea kilpailla näkyvyydestä ja arvostuksesta. Yhtenä hyvänä esimerkkinä tästä on Iisalmessakin toimiva lasten- ja nuorten kuvataidekoulu. Se tarjoaa edullisen vaihtoehdon itseilmaisuun visuaalisten taiteiden kentällä, vahvoja onnistumisen tunteita yksilötasolla ja monipuolisesti erilaisia tekniikoita ottaa maailma ja lähiympäristö haltuun. Kuvataidekoulu keskittyy lapsen kasvamisen tukemiseen, erilaisuuden hyväksymiseen ja ymmärtämiseen, ryhmän ja yksilön moninaisten näkemysten huomioimiseen ja leikkisään yhdessäoloon. Kokonaisuudessaan tästä syntyy kilpailuhenkisyydestä vapaa ilmapiiri, joka suo jokaiselle lapselle mahdollisuuden onnistua omana itsenään ja ilmaista itseään ja tunteitaan kokonaisvaltaisesti. Vaikka kuvataidekoulu toteuttaa taiteen perusopetusta opetushallituksen suunnitelmien mukaan, ei käytännössä mikään estä taiteen teorian jalkauttamista ulkoilmaan ja uimarannalle tai toteuttamaan ympäristökasvatusta maalaamalla kaupungin synkkiä alikulkutunneleita ja bussipysäkkejä.

Taide ei ole kaavamaista suorittamista ja pyrkimistä parempiin tuloksiin. Sen perustekniikoiden opiskelu mahdollistaa kuin varkain monipuolisen ikkunan maailmaan, ihmiseen ja historiaan. Taiteen tekeminen on siis todellista välineurheilua. Kuvataidekoulu tarjoaa nämä välineet oppilailleen lukukausimaksua vastaan. Suurin osa välineistä on ilmaisia. Lapsi itsessään, ajattelunsa ja kokemustensa kautta on tämä väline. Opettajat, eräänlaiset mielen kuntosaliohjaajat, ovat apuvälineitä, jotka luovat kannustavan ja hyväksyvän ilmapiirin.

Kuvataideopettajana, entisenä lapsiurheilijana ja äitinä aloin pohtia, millaisen aineellisen summan olisin valmis maksamaan tällaisesta mielen kuntosalista ohjaajineen? Sanoisin että todella paljon, suorastaan aineettoman paljon.

Tyytyväisyyskyselyn palaute

Saimme oppilaiden ja vanhempien kevään 2017 tyytyväisyyskyselyyn määräajassa 23 vastausta. Suuret kiitokset vastaajille, jotka antoivat meille ideoita ja kehittämiskohteita pureskeltavaksi.

Meiltä toivottiin esimerkiksi pitempää kevätlukukautta, savikursseja, kuvaamis- ja edioitintikursseja, lisää piirtämistä ja mosaiikkikursseja. Kehittämiskohteeksi mainittiin mm. kuvataidekoulun tilat.

Ensimmäisenä uudistuksena tulemme toteuttamaan pidemmän kevätlukukauden keväälle 2018. Tiedotamme aiheesta lisää! Tulemme pohtimaan myös lisätuntien järjestämistä syventäville opintojaksoille.

Arvoimme vastanneiden kesken yhden vapautuksen lukukausimaksusta. Onnetar suosi Daniel Ranta-ahon perhettä.

Mukavaa kesää kaikille! Ensi viikolla alkavat kesäkurssit.

Kevätkausi ohi!

Kevätkausi loppuu tällä tai ensi viikolla opetusryhmän oman lukujärjestyksen mukaisesti! Varmista aikataulu opettajalta! Nähdään kesäkursseilla! Muistattehan ilmoittautua uudelle kaudelle!

Valokuvauskerho jatkaa kokoontumisia. Tule mukaan!

Kuva: Sari Hakalan opetusryhmä