Taiken apuraha seinämaalauksen tekemiseen

Taiteen edistämiskeskuksen apuraha (2000€) Iisalmessa sijaitsevan kerhohuoneen seinämaalauksen tekemiseen varmistui. Tiedotamme hankkeesta lisää, tarvitsemme nuorten maalareiden ja juhlan järjestäjien apua mahdollisesti jo heinäkuun lopulla.

Tulevia tapahtumia kesä 2018

Lasten museoilta Juhani Ahon museolla tiistai 26.6.2018 klo 17-19 (Reetta, avustamassa Ada)

Koivukujan näyttely heinäkuu 2018

Suuri maalaustapahtuma tiistai 10.7. Kirkkopuistossa klo 10.30-12.30 (Jupu) ja 17.30-20.00 (Seppo Kääriäinen) / säävaraus, aikataulu muutoksista tiedotetaan

Seinämaalaus Töyrykadun kerhohuoneella (Pöllösenlahden kerhohuone) ke 25.-28.7. graffititaiteilijan ja nuorten toimesta. Yhteistyössä Petterinkulman kanssa ja Taiken tuella.

Kesäleiri Kivien kätkemät 30.7.-3.8.2018 yhdessä Williwision kanssa

kollaasi: Lotta

Kesäleiri: Kivien kätkemät 30.7-3.8.

Kivien kätkemät kesäleiri Kuviskoululla.

Henget ovat kätkeneet Iisalmen patsaisiin salakirjoitusta, erilaisia tehtäviä ja arvoituksia. Leiriläisten on viikon aikana selvitettävä annetut tehtävät. Jupu ohjaa.

Tule mukaan! Ilmoittautuminen williwisio@gmail.com Leirimaksu 90/85€

Tule meille kesätöihin 15-17v. nuori

Meille voi hakea kesätöihin 29.4. mennessä! Työtehtäviin kuuluu mm. apuopena toimiminen, varaston inventointi ja kuviskoulun leikekirjan päivitys. Kahden viikon työstä maksetaan 400€ palkkaa, työtunteja kertyy n. 18h/per viikko kesäkuun alussa.

Lisätietoa:

Lähetä hakemus ja tiedustelut:
kuvataidekoulu@iisalmi.fi

Kuvataidekoululle laatu- ja kehittämisavustus

Opetushallitus myönsi Iisalmen kaupungin hakemuksesta kansalaisopistolle laatu- ja kehittämisavustuksen vuosille 2018–2019. Opetushallituksen avustuksen suuruus on 16 000 euroa. Kokonaisuutena avustus nousee 26 000 euroon.

Avustus käytetään kuvataidekoulun kehittämiseen:

Kuvataidekoulun opetussuunnitelman päivitys, maksuttomien työpajojen järjestäminen ja opettajien täydennyskoulutus.

Hanke alkaa 1.9.2018 ja kestää vuoden 2019 loppuun saakka.

Uusille ja nykyisille oppilaille hanke näkyy esimerkiksi uusina lyhytkursseina ja opettajien tiimiopettamisena.

Kiitämme Opetushallitusta ja Iisalmen kansalaisopiston rehtoria Tapani Lakaniemeä. #werule!

Vibes and Stuff 18.-19.5.: Aivovuoto, Pramatik, DJ Tipa Hiihtopipo

VIBES and STUFF: musiikki- ja taidetapahtuma Kirkkopuistossa

PERJANTAI 18.5.

AIVOVUOTO, Pramatik, DJ Tipa Hiihtopipo (setti suomiräppiä)

Ovet: 19.30 Liput: 5€
LIVET 21.00 alkaen
DJ Tipa Hiihtopipo aloittaa klo 19.30

Valot ja äänet: Alwin talli.

K12. Ennakkoliput: liveto.fi

Esiintymisajat ilmoitetaan toukokuussa.

Aivovuoto on Itä-Helsingistä kotoisin oleva rap-yhtye, joka on julkaissut neljä erinomaisen vastaanoton saanutta levyä; ”Aivovuoto”, ”Dötöx”, ”Vihaa karkkia” EP sekä Khidin kanssa tehty split ”Se tuli televisiosta / Sushi Drive-by”. Dötöx (2017) levykauppa Äx:n vuoden myydyin räppilevy, myydyin vinyyli, Katin tavaran myydyin levy sekä vuoden Levy (Ylex Lyömättömät).

Pramatik on Iisalmelainen, kaksinkertainen Pohjois-Savon freestyle rap-mestari.

DJ Tipa Hiihtopipo, gangsta-rap vaikuttaja ja levykeräilijä.

LAUANTAI 19.5.

Graffitipaja klo 11-15/16 Kesto 4-5h. Käydään läpi suuttimet, maalit ja tekniikka. Testataan tyylejä vaneriseinään ja maalataan betonisia liikenne-esteitä. Osallistumismaksu: ilmainen apurahan ansiosta. Sisältää tarvikkeet, suojat ja pääsyn perjantai-illan musiikkitapahtumaan. Ryhmä täynnä.

Ilmoittaudu: kuvataidekoulu@iisalmi.fi (alennushinta voimassa omille oppilaille)Yhteistyössä: Iisalmen kuvataidekoulu, INTRY, Ylä-Savon mielenterveysseura, Iisalmen kaupunki, Iisalmen nuorisopalvelut.

Jutut:

Töllötin 11.5.2018 Hip Hoppia, riimejä ja graffititaidetta https://issuu.com/tollotin/docs/t_ll_tin_11.5.2018/16

Iisalmen Sanomat 16.5.2018 Hip hoppia, graffitia ja riimien rustausta Juttu: page

Tapahtumaa tukemassa: Pohjois-Savon rahasto, H. J. Aminoffin rahasto.

RAKU-keramiikka kurssi 21.–22.4.2018

Iisalmen kuvataidekoulu järjestää Raku-keramiikka kurssin, joka on tarkoitettu lapsille/nuorille ja heidän vanhemmilleen/isovanhemmille.

Mukaan mahtuu vain kahdeksan paria. Ilmoittaudu siis pikaisesti.

Raku-keramiikka on perinteinen japanilainen  tapa tehdä keramiikkaesineitä.

Poltettaessa esineet kuumennetaan nopeasti korkeaan lämpötilaan ja sitten tulikuumat esineet nostetaan esim. sahanpuruun savustumaan ja pelkistymään ja noin viiden minuutin kuluttua esineet jäähdytetään nopeasti kylmässä vedessä tai lumessa. Tämä saa aikaiseksi raku-esineille tyypillisen pinnan, jossa lasitus on täynnä pieniä halkeamia.

Jokainen raku-astia on ainutkertainen tuote, koska esimerkiksi lämpötilanvaihteluita on mahdotonta toistaa täsmälleen samalla tavalla.

Keramiikkatyöt tehdään Iisalmessa kuvataidekoulun tiloissa viikonloppuna 21.4-22.4.

Lauantaina 21.4 klo 10-14 ja sunnuntaina 22.4 klo 10-13.

Rakupolttoa tehdään Sonkajärvellä  20.5. Sonkajärvelle ei ole erikseen kuljetusta, mutta eiköhän kimppakyytejä saada järjestettyä jos on tarvetta.

Kurssin hinta on Kuvataidekoulun jäsenille 20€ ja ei jäsenille 25€. Kaksi lasta +5€.

Ilmoittaudu mukaan kurssille: kuvataidekoulu@iisalmi.fi

Opettajana toimii Johanna Kallio.

Jos on kysymyksiä minut tavoittaa numerosta 0405331730

Tervetuloa  tekemään yhdessä!

Kannatusyhdistyksen kevätkokous 27.4.2018 klo 19.00

Kuvataidekoulun kannatusyhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous järjestetään perjantaina 27.4.2018 klo 19.00 ravintola Gracevillessä.

Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

-käsitellään toimintakertomus
-vahvistetaan tilinpäätös