Taidetyöpaja 13.2. näyttelytila Vennyssä, Forget me not

TYÖPAJA VALOKUVAUKSESTA KIINNOSTUNEILLE

Miten koemme ja näemme kuoleman, mitä se meistä kertoo? Miten suhtaudumme muihin lajeihin, niiden elämään ja kuolemaan? Miten tänä päivänä kuolema yhteiskunnassamme näyttäytyy, saako sitä kuvata ja saa- ko siitä puhua? Miltä menetys tuntuu ja miten suru otetaan vastaan? Tätä kaikkea pohtivat valokuvateokset Forget Me Not -näyttelyssä.

Työpajassa tutustutaan valokuvanäyttelyyn. Näyttelyn pohjalta pidetään osallistujien kanssa ryhmäkeskus- telu, jossa jokainen voi pohtia ja peilata omia ajatuksiaan näyttelyn teemoista. Ryhmät ja siihen osallistuvat henkilöt itse määrittelevät sen, mikä nousee keskustelussa keskeisimmäksi aiheeksi. Ryhmän niin toivoessa voidaan keskustella myös valokuvauksesta yleisellä tasolla sommittelun, taidevalokuvauksen ja luovan kuvaa- misen näkökulmasta.

Ryhmän yhtenä tavoitteena on luoda taidetta ryhmäläisten omista kokemuksista ja ajatuksista. Teos voi olla esimerkiksi kirjoitus, piirros tai valokuva. Jokaisesta teoksesta otetaan polaroid-valokuva ja näistä pola- roid-kuvista muodostuu oma näyttely Forget Me Not-näyttelyn sisälle.

Työpaja sopii esimerkiksi valokuvaharrastajille ja valokuvaamisesta tai aihepiiristä kiinnostuneille. Työpajan ohjaajana toimii Forget Me Not -valokuvateosten tekijä, valokuvaaja Viivi Häkkinen.

Syyskokouksen päätökset

Iisalmen kuvataidekoulun kannatusyhdistyksen
Syyskokous 31.10.2018 klo 20.00 Tuuva-kabinetti Ravintola Rosso

Paikalla: Riikka-Liisa Kajanus (pj.), Johanna Kallio, Petri Korhonen (siht.), Anni Pulkka, Sari Hakala, Kaisu Grundmark

Kannatusjäsenmaksut pysyvät ennallaan
Normaali kannatusjäsenen maksu on 8 euroa ja yhteisöjäsenmaksu on 35 euroa.

Kokouspalkkioita ei makseta johtokunnalle

Vahvistettiin toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio

Toimintasuunnitelma pdf:  toimintasuunnitelma2019

Valittiin kannatusyhdistyksen johtokunta vuodelle 2019

Hallituksessa jatkavat Riikka-Liisa Kajanus, Johanna Kallio, Petri Korhonen, Anni Pulkka, Sari Hakala ja Timo Tolonen. Uutena jäsenenä mukaan tulee Kaisu Grundmark.

Toiminnantarkastajaksi valittiin Tuula Hyvönen

Töyrykadun kuviskerho

Kaikille kouluikäisille avoin ja maksuton kuviskerho Töyrykadun kerhohuoneella. ”Kuviskoulu tulee Lippuniemeen”.

Maanantaisin klo 18.30-19.30 Opettajana: Jupu Kallio

Kerho aloittaa toiminnan 1.10.2018.

Tule meille töihin taidekasvattaja

Iisalmen kuvataidekoulu tarjoaa Taiteen perusopetusta Iisalmen seudun 7-16 -vuotiaille oppilaille. Koulussa järjestetään myös varhaisiän kuvataidekasvatusta 4-6-vuotiaille sekä monipuolista lyhytkurssi ja taiteen perusopetukseen liittyvää kerhotoimintaan. Syksykaudella kuvataidekoulussa kokoontuu mm. valokuvaus- ja robokerho.

Iisalmen kuvataidekoulun kannatusyhdistys etsii opettajaa ohjaamaan keskiviikkoisin klo 17.15-18.45 kokoontuvaa opetusryhmää. Opettaja vastaa kyseisen ryhmän opetuksesta syksy- ja kevätkaudella n. 30 oppimiskerran ajan.

Opettaja voi halutessaan osallistua myös muuhun kuvataidekoulun toimintaan. Kuvataidekoulu toteuttaa Opetusministeriön ja Iisalmen kaupungin hallinnoimaa laatu- ja kehittämishanketta vuoden 2019 loppuun saakka.

Tehtävään valitulla tulee olla pätevyys opettaa taiteen perusopetuksen oppilaitoksessa. Lisäansioiksi katsotaan kiinnostus valokuvauksen, animaation ja editoinnin saralta.

Tehtävää hakeneiden tulee varautua antamaan opetusnäyte.
Tehtävään valitun tulee lisäksi esittää rikostaustaote lasten kanssa toimimiseen.

Vapaamuotoinen hakemus sekä ansioluettelo toimitetaan kuvataidekoulu@iisalmi.fi osoitteeseen. Paikka täytetään välittömästi sopivan opettajan löydyttyä.

Tehtäväkohtainen palkka määräytyy OVTES mukaan. Työsopimus kirjoitetaan Iisalmen kaupungin kanssa.

Tehtävän sisällöstä: Johanna Kallio, johtava opettaja, 040-5331730
Hakumenettelystä: Riikka-Liisa Kajanus, Iisalmen kuvataidekoulun kannatusyhdistyksen puheenjohtaja, 040-1366333

Taiken apuraha seinämaalauksen tekemiseen

Taiteen edistämiskeskuksen apuraha (2000€) Iisalmessa sijaitsevan kerhohuoneen seinämaalauksen tekemiseen varmistui. Tiedotamme hankkeesta lisää, tarvitsemme nuorten maalareiden ja juhlan järjestäjien apua mahdollisesti jo heinäkuun lopulla.

Tulevia tapahtumia kesä 2018

Lasten museoilta Juhani Ahon museolla tiistai 26.6.2018 klo 17-19 (Reetta, avustamassa Ada)

Koivukujan näyttely heinäkuu 2018

Suuri maalaustapahtuma tiistai 10.7. Kirkkopuistossa klo 10.30-12.30 (Jupu) ja 17.30-20.00 (Seppo Kääriäinen) / säävaraus, aikataulu muutoksista tiedotetaan

Seinämaalaus Töyrykadun kerhohuoneella (Pöllösenlahden kerhohuone) ke 25.-28.7. graffititaiteilijan ja nuorten toimesta. Yhteistyössä Petterinkulman kanssa ja Taiken tuella.

Kesäleiri Kivien kätkemät 30.7.-3.8.2018 yhdessä Williwision kanssa

kollaasi: Lotta

Kesäleiri: Kivien kätkemät 30.7-3.8.

Kivien kätkemät kesäleiri Kuviskoululla.

Henget ovat kätkeneet Iisalmen patsaisiin salakirjoitusta, erilaisia tehtäviä ja arvoituksia. Leiriläisten on viikon aikana selvitettävä annetut tehtävät. Jupu ohjaa.

Tule mukaan! Ilmoittautuminen williwisio@gmail.com Leirimaksu 90/85€

Tule meille kesätöihin 15-17v. nuori

Meille voi hakea kesätöihin 29.4. mennessä! Työtehtäviin kuuluu mm. apuopena toimiminen, varaston inventointi ja kuviskoulun leikekirjan päivitys. Kahden viikon työstä maksetaan 400€ palkkaa, työtunteja kertyy n. 18h/per viikko kesäkuun alussa.

Lisätietoa:

Lähetä hakemus ja tiedustelut:
kuvataidekoulu@iisalmi.fi